Åre kabinbana

Även om du inte gillar utförsåkning, om det nu finns någon som inte gör det, så går det att åka kabinbanan. Åre kabinbana är den enda kabinbanan som finns i Sverige och det är den längsta i Norden. Den öppnade 1976 och ingick i ett projekt som regeringen sponsrade för att vanliga människor skulle ha råd att åka skidor. Att åka upp till toppen tar cirka sju minuter och där finns en servering som faktiskt är den högst belägna i Sverige. De har enklare rätter och sedan kan det vara skönt att värma sig lite också vissa dagar. Som ni förstår är utsikten helt makalös där uppe och klara dagar ser man riktigt långt över fjälltopparna. Är du duktig på att måla är det värt att föreviga det med en tavla, Penstore har staffli och färger. Kabinbanan klarar av att transportera 75 passagerare som mest.

Vintersol i Jämtland

Knäproblem

För två veckor sedan var jag ute och sprang. Jag kände mig ganska stum i benet men hade verkligen inte ont. Mer som jag hade bundit ett snöre runt. Inget märkvärdigt så jag tänkte inte mer på det. Dagen efter hjälpte jag en polare att bära upp en TV och efter det fick jag jätteont i mitt knä. Jag ska tillägga att jag inte alls sprungit mycket men tänkte försöka löpträna nu under sommarsäsongen när det inte går att åka skidor.

Nu haltar jag och kan knappt börja knäet. Har försökt att googla men blir inte klok på om det är minisken eller om det är ledbandet som spökar. Det är inte så svullet, kanske lite. Smärtan sitter nedanför knäskålen och på sidorna. Det är svårt att föklara exakt vart.

Har varit på jobbet men skulle mest av allt bara ligga hemma och vila benet. Vill inte sjukskriva mig och dessutom såg jag på SVT ett program för ett tag sedan som innebär att jag måste typ vara döende för att bli sjukskriven. Jag har ätit en kur Ipren nåra dagar och det känns lite bättre då. Voltaren fungerade inte alls. Någon läsare som har en aning om det är minisken, ledbandet eller något annat som spökar?


Takbox för skidor

Ni som gillar skidåkning lika mycket som mig kommer ett hett tips här. På mekonomen hemsida, www.mekonomen.se har de sjukt bra rabatt på Thules taxbox. Thules taxboxar är boxarna Rolls Royce måste jag säga. Jag får alltid plats med mycket mer än jag tror.

Vi befinner oss mitt i skidsäsongen och för min del blir det nästan en tur till backen varje dag. En takbox är verkligen perfekt för både längd- och aplina skidor. Har funderat på att köpa en ny takbox ganska länge och nu slog jag till när den var nedsatt med nästan 3000 spänn. Takboxarna fungerar såklart att packa annat än skidor också när det inte är skidsäsong.

Leveranstiden är max fyra arbetsdagar så jag hinner få hem den innan jag reser til Storhogna. För er som inte vet, ligger Storhogna i Vemdalen och de har helt suverän skidåkning. Okej, inte som Åre men den är ruskigt bra. Skönt att variera sig och inte jämt åka i samma backe. Jag kommer att bo på Högfjällshotellet där jag bott tidigare och alltid varit nöjd.


Åter på Bob!

Bob Dylan har ju alltid varit min stora idol, men ni vet hur man kan glömma av dem när livet rullar på och ny musik fyller ens låtlistor. Men plötsligt så hittar man tillbaka till de där guldkornen som man nästan glömt bort helt! En av de bättre känslorna i livet, enligt mig. När man fylls av känslan som ens favoriter ger en! Som Bob ger mig! Vilka är era idoler?Tillbaka igen!

back

Tjenare allihop!

Nu har jag haft ett blogg-stopp ett tag igen, jag vet. Det blir bara så ibland, när livet kommer emellan ju. Dessutom strulade sidan en del när jag ändå försökte tvinga mig till att skriva, så jag tog helt enkelt en paus. En välbehövlig sådan. Men nu har jag fått tillbaka lusten igen och är riktigt motiverad till att skriva igen. Dessutom har jag haft en sån jäkla härlig sommarsemester vilket verkligen har laddat alla mina batterier på helt rätt sätt. Jag hoppas inte jag har missat för mycket under min tid borta, själv hemma hos oss så har det inte hänt speciellt mycket nytt faktiskt. Eller jo, jag har fått ett nytt jobb som jag trivs på mycket bättre än mitt förra. Så livet har bara blivit bättre sedan förra hösten. Det känns riktigt gott att kunna reflektera lite i sin vardagslunk. Det har ju faktiskt hänt lite sedan sist, som man ju så lätt glömmer! Har ni haft det bra?

 Recepttips!

Jag är ju som alla vet ingen direkt höjdare i köket, det är väl mer tjejen som glänser i den kategorin, men jag har ett recept som jag aldrig misslyckas med som jag tänkte dela med mig av till er. Det är riktigt enkelt men smakar som om mästerkocken själv har lagat det. Receptet är härifrån och det är Kyckling i ugn med sambal oelek.

Du behöver:

  • 2 kg kycklingfilé
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl soja
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 3 dl grädde

Gör följande:

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra.

Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om.

Häll över kycklingfiléerna och täck dem så gott det går.

Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 70 minuter.

Servera med precis vad du tycker är gott, gärna något grönt på tallriken också!


Funderingar kring projekt!

För att hösten ska gå lite snabbare, så att vintern kommer, så tänker jag att jag ska försöka ta mig an några projekt. Frågan är bara vad och vilka. Tjejen har tjatat ganska länge om att hon vill ha ett nytt matbord, och det är kanske något som jag kan bygga själv. Jag hittade faktiskt några inspirerande videos på youtube om just det här, och det är ju himla snyggt att ha ett alldeles unikt bord som man ju byggt själv. Kanske skulle det vara septembers projekt?

Detta blev ju ruggigt snyggt!!