Om mig

skiing

Mikael heter jag, är 35 år och jobbar som lågstadielärare på en skola i Linköping men kommer ursprungligen från Dalarna. Vägen till Linköping var väldigt oväntad men den här staden får mig att må bra. Dessutom känns det häftigt när en av mina absoluta favoritartister kommer härifrån, Lars Winnerbäck. Det är roligt när man kan relatera till hans texter och se platserna han sjunger om.

Mina föräldrar separerade när jag var 4 år och min mamma träffade en kille när jag var 7 som hon sedan gifte sig med, Anders. Han hade en stuga uppe i Funäsdalen där vi spenderade många långa veckor per år. Där lärde jag mig att åka skidor och det kom till att bli en av mina största passioner här i livet. Till en början kunde jag bara åka längdskidor, jag hade lite svårt för utförsåkning men när jag väl fick in snitsen så fanns det ingen hejd på mig.
Jag minns att jag kunde springa och gömma mig inne i bastun eller någon annanstans när det var dags att åka hem. Den första gången sprang dom runt och letade efter mig i minst en timma och efter den gången lärde de sig att jag hittar bra och kluriga gömställen så efter den gången hade de inte lika svårt att hitta mig.

I högstadiet åkte vi på skidresa med klassen upp till Åre och det var första gången jag såg en så stor skidort. Jag vart helt förälskad. Från det att jag var 19 började jag och mina vänner resa runt om i Sverige och sen till slut utomlands till Alperna och Nordamerika för att utforska skidlivet.

Min nästa drömresa är att åka till Japan och åka skidor. Vi har inte planerat in något datum men det lär bli om minst 1-2 år så att alla hinner spara ihop pengar och förbereda familjer och liknande.

Hoppas du får nytta av det jag skrivit här på min hemsida. Den består av informativa sidor och en blogg där jag kommer att skriva av mig om skidtips, orter, livet och annat som trillar ner.
Ser fram emot era kommentarer!

Med vänliga hälsningar
Micke

Ski-Group2

Comments are closed.