Utförsåkning i Sverige

skiing

Mitt favoritnöje är som väntat att åka skidor, men inte bara på en plats utan jag gillar att prova lite olika skidbackar och att få lite nya utmaningar i backar jag inte riktigt känner till. Men trots att jag gillar att få testa lite nya backar har jag självklart mina favoriter också. Det är inte för intet som vissa backar är mer välkända än andra och många människor väljer att besöka dem år ut och år in.

Att bo i ett land som Sverige är få förunnat då vi faktiskt har massor av fantastiska backar i vårt eget land utan att behöva ta en lång flygtur (fast för de flesta av oss blir det tyvärr en ännu längre biltur). Den ort som har några av de mest populära backarna i Sverige och som också är min favorit är Åre. Det som jag tycker är trevligast med Åre är att det faktiskt är en stad på riktigt som inte bara är beroende av skidåkarnas business, även om det såklart är en stor inkomstkälla. Det känns som att man faktiskt är i en liten stad. Det finns flera små pittoreska byar som är mysiga att hänga i på kvällen för en skön after ski eller en trevlig restaurang med värmande mat som behövs efter en lång dag i backen.

Med över 100 nedfarter och mer än 40 liftar behöver man aldrig bli uttråkad och kan ständigt hitta nya favoritbackar oavsett vilket nivå ens skidåkning är på. En annan favoritort är Sälen. Det är ett bra alternativ om man inte vill åka riktigt lika högt upp i Sverige men ändå vill ha en stor mängd backar. Det finns hela sju vintersportanläggningar där och det är relativt enkelt att ta sig mellan dem om man blir uttråkad av den anläggning man för tillfället är på. 

Comments are closed.