Skidåkare måste gasa med förnuft

Som skidåkare får man inte vara rädd för lite snö. Hur skulle man kunna få flyt i åkningen om man är rädd för att göra en vurpa? Jag brukar säga att jag testar utrustningen när jag faller omkull. Jag vill studsa nerför puckelpisten så att snön yr. Jag brukar ta några extra gympass innan jag åker upp till Åre eftersom det är musklerna som gör jobbet i svängarna och ger ett bra åk. Nu när mina knäproblem försvunnit, har jag återigen Olympia-backarna i Sapporo i sikte, tänk att få åka ner för samma slalom-pist som Gustave Töni, snacka om att åka i de storas spår. Tanken att åka nerför en brant backe utan en olycksfallsförsäkring, hur vältränad man än är, är inte särskilt smart. Jag har fått en varningssignal nu för vad en olycka kan ställa till med. Ett tips är att gå in på unt.se om du är intresserad av en försäkring. Det gjorde jag!

Slalomåkare i snöig backe
Skidåkare i luften
Kategorier: Skidor

Kommentarer